ТРЕТ УПИСЕН РОК во уч. 2018/2019 г.

www.upisi.ukim.mk

Слободни места во трет уписен рок на прв циклус студии за уч. 2018-2019 г.

. . . . .

Проверка на знаења и умеења (приемен испит) за студиските групи Македонски јазик, Германски јазик и Преведување и толкување

26.9.2018 г. (среда) во 11:00 часот
АУЛА НА ФИЛОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ
СО СЕБЕ ПОНЕСЕТЕ:
– ДОКУМЕНТ ЗА ЛИЧНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА
(лична карта или пасош)
– ливчето со број на пријава од Студентски прашања
. . . . .

Информации за студиските групи Македонски јазик, Германски јазик и Преведување и толкување, на кои се врши проверка на знаења и умеења

Потребни документи за пријавување на нови студенти во уч. 2018/2019 г.

КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2018/2019 година

Рокови за кандидатите кои се пријавуваат на третиот уписен рок во уч. 2018/2019 г. на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“

Трет рок
Пријавување на кандидатите 24. и 25.9.2018
Проверка на знаења и умеења 26.9.2018
Објавување резултати од успехот од средно образование и од проверката на знаењата и умеењата (прелиминарна ранг-листа) 26.9.2018
Објавување решение за прием на кандидатите (конечна ранг-листа) 27.9.2018
Запишување на кандидатите 28.9.2018

 


ВТОР УПИСЕН РОК во уч. 2018/2019 г.

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМ НА КАНДИДАТИТЕ (КОНЕЧНА РАНГ-ЛИСТА) – ВТОР УПИСЕН РОК во уч. 2018/2019 г.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА НОВИТЕ СТУДЕНТИ во уч. 2018/2019 г.

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ-ЛИСТА – ВТОР РОК – уч. 2018/2019 г.


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР за академската 2018/2019 г.

 


Почитувани студенти бруцоши,

 Со особено задоволство ве известуваме дека првиот академски час ќе се одржи

на 1 октомври 2018 година (понеделник) 

во 12:00 часот во Големиот амфитеатар на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје.

Ве покануваме сите да присуствувате на овој свечен час и заедно да го одбележиме почетокот на новата академска година.


Настани

Види ги сите
20
септември
Француски – интензивна настава, 2018 (494×640)
Интензивната настава по француски јазик за почетници
12:00 AM - 12:00 AM
bul. Goce Delchev 9a, 1000, Skopje

    Учете француски јазик! За сите студенти и идни студенти на УКИМ Интензивна настава по француски јазик за почетници ——– Интензивната настава по...

22
септември
Logo
Курс по корејски јазик за сите заинтересирани
12:00 AM - 11:00 AM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје организира курс по корејски јазик (почетен степен – Beginner 1 и продолжителен курс – Beginner 2, за оние...

25
септември
Logo
Студирај Чешки јазик и книжевност и добиј стипендија
8:00 AM - 4:00 PM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Јужноморавскиот центар за меѓународна мобилност ќе им додели стипендија (школарина во висина од 200 евра годишно) на петте најдобри кандидати на приемниот конкурс во...

01
октомври
erasmus
Конкурс Erasmus+ Акција 1: индивидуална мобилност за студенти и наставен кадар за академската 2018/2019 г.
7:00 PM - 11:00 PM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар...

10
октомври
Logo
Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии во уч. 2018/2019 г.
12:00 AM - 4:00 PM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Во согласност со член 110 од Законот за високото образование, Статутот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Одлуката на Ректорската управа на...