20
април
Kako si mi_3
Петта студентска филолошка конференција „Како си ми?“
12:00 AM - 12:00 AM

Петтата студентската филолошка конференција „Како си ми?“ ќе се одржи на 20 април 2019 г. во 10:00 ч. во Салата за седници на Филолошкиот...

11
мај
Logo
Уметноста на пиење чај – јапонски чаен обред
12:00 AM - 1:00 PM

Јапонската церемонија на пиење чај e традиционален начин на подготвување и служење зелен чај во прав – мача. Оваа церемонија се темели на идејата...

12
мај
Logo
Јапонски фестивал Кодомо Но Хи
12:00 AM - 12:00 PM

Ве покануваме да присуствувате на јапонскиот фестивал Кодомо Но Хи. Недела, 12 мај 2019 г., 12:00-16:00 ч. Програма: 12.00 – 12.45 Japanese speech contest...

31
мај
Logo
Покана за соработка за списанието Славистички студии бр. 19 и бр. 20
12:00 AM - 12:00 AM

ПОКАНА ЗА СОРАБОТКА ЗА СПИСАНИЕТО СЛАВИСТИЧКИ СТУДИИ бр. 19 и бр. 20 Редакцијата на сп. Славистички студии  донесе одлука да почне постапка за прибирање на трудови...

27
септември
Logo
Меѓународен собир: Италијанистиката во третиот милениум: новите предизвици во јазичните, книжевните и културните истражувања – 60 години изучување италијански јазик на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (27-28 септември 2019 г.)
12:00 AM - 12:00 AM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Катедрата за италијански јазик и книжевност во соработка со Амбасадата на Р. Италија во Скопје Имаат особено задоволство да...

16
април
Logo
ИНТЕРЕН КОНКУРС за доделување 5 (пет) стипендии од Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје на редовни студенти на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје
12:00 AM - 11:00 PM

ИНТЕРЕН КОНКУРС за доделување 5 (пет) стипендии од Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје на редовни студенти на Филолошкиот...

16
април
INNOA-SAE 2019
Студентска програма INNO-SAE 2019
12:00 AM - 5:00 PM

Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ ќе спроведе студентска програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) за поддршка на иновациите...

08
април
Logo
Гостување на акад. Ала Шешкен во рамките на програмата Еразмус+
12:00 AM - 12:00 PM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Почитувани, Ве известуваме дека во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ гостува акад. Ала Шешкен од Московскиот државен универзитет „М.В.Ломоносов“ со предавање на тема „Феноменот забрзан...

31
март
Erasmus+_Blue
Конкурс за летна студентска пракса/стажирање во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ (KA 103) за учебната 2018/2019 година
12:00 AM - 12:00 AM

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ KА 103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за реализирање...

30
март
Logo
Деновите на франкофонијата на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ 6-30 март 2019 г.
12:00 AM - 4:00 PM

Денови на франкофонијата на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје 6 – 30 март 2019 г. Програма Journées de la francophonie à la Faculté...

29
март
INNOA-SAE 2019
Студентска програма INNO-SAE 2019
12:00 AM - 5:00 PM

Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ ќе спроведе студентска програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) за поддршка на иновациите...

29
март
Logo
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ ДИПЛОМИ за завршени студии од прв и втор циклус
12:00 AM - 12:00 PM

Почитувани, Ве известуваме дека на 29 март 2019 г. во 12:00 ч. во Големиот амфитеатар на Факултетот ќе се одржи свечено доделување на дипломите на магистрантите...

29
март
Logo
Apertura sessione esami DITALS BASE e I LIVELLO 29 marzo 2019 dell’ Universita’ per stranieri di Siena sostenibili presso la sede convenzionata DITALS dell’ Universita’ Santi Cirillo e Metodio di Skopje
12:00 AM - 12:00 AM

APERTURA SESSIONE ESAMI DITALS BASE E I LIVELLO 29 MARZO 2019 DELL’UNIVERSITA’ PER STRANIERI DI SIENA SOSTENIBILI PRESSO LA SEDE CONVENZIONATA DITALS DELL’UNIVERSITA’ SANTI...

14
март
Logo
Советување на тема: „Улогата на литературните списанија за деца во усвојувањето и негувањето на македонскиот јазик и македонската литература за деца“
12:00 AM - 12:00 AM

Филолошки факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и издавачка куќа „Просветно дело“ П О К А Н А Почитувани,...

28
февруари
Logo
Студентска пракса во ЗПРМ
12:00 AM - 12:00 AM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Здружението на преведувачи и толкувачи на Република Македонија (ЗПРМ) и Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје (ФлФ) објавуваат   П О В И К...