ВАЖНО СООПШТЕНИЕ!

Согласно Заклучокот на 11 Седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 25.02.2020 година, Министерството за образование и наука Ви ги доставува следните насоки за итно постапување:

1. ПРЕПОРАКА :

Владата на Република Северна Македонија ги известува сите вработени во високото образование и научните установи, како и сите студенти ДОКОЛКУ во последниве 2 (две) недели патувале или живеат со некој којшто патувал во следниве земји/региони: регионите Ломбардија, Венето, Емилија-Ромања, Пиемонт во Италија, како и Кина, Хонг Конг, Иран, Јапонија, Маку, Филипини, Република Кореа, Сингапур, Тајван, потребно е наредните две недели (започнувајќи од утре – 27.02.2020 година) да бидат ослободени од работни обврски и настава и да не доаѓаат на работно место односно студентите кои патувале во овие региони или живеат со некој кој патувал во овие региони да бидат ослободени од настава.
Доколку има студенти кои патувале во наведените региони или живеат со некој кој патувал во овие региони, потребно е ВЕДНАШ да достават податоци на следнава адреса dekanat@flf.ukim.edu.mkВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ – постдипломски студии – втор уписен рок во уч. 2019/2020 г.

Академски студии по дидактика и методика на наставата по германски јазик


Настани

Види ги сите
01
март
Logo_AUF_2
Concours d’écriture créative « Raconte-moi ta francophonie » | Concours de poésie francophone
12:00 AM - 12:00 AM

L’Agence universitaire de la Francophonie en Europe centrale et orientale a le plaisir de vous informer qu’à l’occasion de la Journée Internationale de la...

01
март
Logo
Современа филологија – Journal of Contemporary Philology
12:00 AM - 11:00 PM

Почитувани колеги, Со големо задоволство ве известуваме дека новиот број на меѓународното електронско списание на Филолошкиот факултет Современа филологија (Journal of Contemporary Philology) е...

02
март
Logo
КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во втор уписен рок во учебната 2019/2020 година
12:00 AM - 4:00 PM

КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во учебната 2019/2020 година www.upisi.ukim.mk   Слободни...

07
март
Logo
Повик за учество на семинар „Антисемитизмот и холокаустот во книжевноста и во филмот“
12:00 AM - 12:00 AM

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА СЕМИНАР „АНТИСЕМИТИЗМОТ И ХОЛОКАУСТОТ ВО КНИЖЕВНОСТА И ВО ФИЛМОТ“ Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје ви нуди можност одблизу да...

15
март
Kako si mi_3
Шеста студентска филолошка конференција „Како си ми?“
12:00 AM - 11:00 PM

Повик за апстракти за шестата студентска филолошка конференција „Како си ми?“ Рок за пријавување до 15 март 2020 година!