Извештај на Комисијата за доделување на наградата „Блаже Конески“ 2018 г.

ИЗВЕШТАЈ НА КОМИСИЈАТА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА „БЛАЖЕ КОНЕСКИ 2018 г.

На состанокот одржан на 12.12.2018 година (среда), Комисијата во состав: проф. д-р Владимир Мартиновски, проф. д-р Лидија Танушeвска, проф. д-р Калина Малеска-Гегај, проф. д-р Томислав Треневски и проф. д-р Трајче Стамески констатираше дека на конкурсот за студентски есеј за 2018 година се пријавени 24 есеи:

Наслов: Шифра:
Поетскиот пат на БК (70 години од Земјата и љубовта) конкурс18а
Поетскиот пат на БК (седумдесет години од „Земјата и љубовта“) 2131220135
Поетскиот пат на БК (70 години од Земјата и љубовта) 10710
Поетскиот пат на БК (70 години од Земјата и љубовта) Vmdz
Поетскиот пат на БК (70 години од Земјата и љубовта) 2222
Поетскиот пат на БК (70 години од Земјата и љубовта) ISBN 9989-839-17-7
Читам, значи постојам! Книгата во дигиталнава доба Ауреат Силаж
Читам, значи постојам! Книгата во дигиталнава доба Кокиче
Читам, значи постојам! Книгата во дигиталнава доба М14F1998
Тагни ме да не те дилитнам 2901Ф
Тагни ме да не те дилитнам *** нема шифра
Од автобиографски записи до песни во проза: Дневник по многу години Сина месечина
Слободна тема: Откривање на песната: За теоријата на поетското творешво на БК Пруфрок
Слободна тема: Типтихонот на Пи АУРА
Слободна тема: Тука напишете го насловот Ѕвезда
Слободна тема: Безживотен живот Од нас за нас 290506
Слободна тема: Мајсторот на зборот во мојата имагинација 13.7.1998
Слободна тема: Геноѕид Зборужје
Слободна тема: Потомок Потомок
Слободна тема: Јас и книгите *** нема шифра
Слободна тема: БК – патувања низ мисловните лавиринти на поетскиот гениј МИСЛА
Слободна тема: Последната македонска битка на Балканскиот јазичен фронт Древенец123
Слободна тема: Зборот според Нас Јогурт
Слободна тема: Во наследство Комбајн

Согласно однапред договорените критериуми за оценување на пристигнатите есеи, по сумрирањето на поените од гласањето, Комисијата донесе одлука за првите три места на годинешниот конкурс за студенстски есеј „Блаже Конески“:

  1. Поетскиот пат на Блаже Конески (70 години од Земјата и љубовта); шифра: vmdz
  2. Од автобиографски записи до песни во проза: Дневник по многу години; шифра: Сина месечина
  3. Поетскиот пат на Блаже Конески (70 години од Земјата и љубовта); шифра: 2131220135

Се молат кандидатите пријавени под наведените шифри да се пријават во Отсекот за студентски прашања, кај Сова Трајковска и како доказ да го приложат четвртиот примерок од есејот во најкраток можен рок.

Скопје, 12.12.2018 година

Комисија за доделување на наградата

проф. д-р Владимир Мартиновски с.р.

проф. д-р Лидија Танушeвска с.р.

проф. д-р Калина Малеска-Гегај с.р.

проф. д-р Томислав Треневски с.р.

проф. д-р Трајче Стамески с.р.

Почеток

12:00 AM

декември 13, 2018

Крај

12:00 AM

декември 17, 2018

Адреса

бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Учесници на настанот