Литературно читање со писателката Барби Марковиќ од Република Австрија

Почитувани,

Ве информираме дека 25.4.2019 во 12:00 во Салата за седници на Филолошкиот факултет се организира литературно читање со писателката Барби Марковиќ од Република Австрија во врска со нејзината последна книга „Superheldinnen“ („Суперхероини“).

За нејзиниот роман „Superheldinnen“ („Супер хероини“) таа ја доби Алфеовата награда за литература во 2016, a 2017 наградата доделена од страна на фондацијата Роберт Бош, Аделберт-фон-Камисо. СУПЕР ХЕРОИНИ раскажува приказна за три другарки во Виена, кои поседуваат хаотични моќи и кои ги користат за да ги извлечат другите од непријатни ситуации. И тие самите се стремат кон живот од средна класа без финансиски проблеми и на крај триумфираат благодарение на нивните натприродни моќи.

Ги покануваме сите заинтересирани да присуствуваат на настанот.

Почеток

12:00 AM

април 22, 2019

Крај

12:00 PM

април 25, 2019

Учесници на настанот