Нов број на списанието Славистички студии

Излезе од печат седумнаесетииот број на Славистички студии– списание на Катедрата за славистика при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје. Овој број е посветен на проф. д-р Донка Роус по повод нејзиниот 75 роденден. Проф. д-р Донка Роус е истакната бохемистка и преведувачка од чешки јазик која сè до пензионирањето е член на Катедрата за славистика и ги води предметите Граматика на чешкиот јазик и Чешка книжевност.

Во ова издание, покрај биографијата и библиографијата на проф. д-р Донка Роус, во рубриката Лингвистика има 12 трудови, во рубриката Литература и култура има 10 трудови и во последната рубрика Прилози, прикази, хроники  се поместени 9 прилози.

Списанието Славистички студии има меѓународен редакциски одбор.

Почеток

12:00 AM

април 4, 2018

Крај

12:00 AM

април 22, 2018

Адреса

бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Учесници на настанот

Остави одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *