Омаж за проф. Васо Томановиќ

Во рамките на Деновите на црногорска култура во РМ, Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности и Катедрата за македонски јазик и јужнословенски јазици организираат Омаж за проф. Васо Томановиќ, еден од првите професори на Филолошкиот факултет во Скопје.

Настанот ќе се одржи на 17 мај (четврток) со почеток во 10.00 часот во Салата за седници.

Во прилог е поканата.

Почеток

12:00 AM

мај 14, 2018

Крај

10:00 AM

мај 17, 2018

Адреса

бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Учесници на настанот