25
август
Logo
Испитна сесија август/септември 2019 – прв циклус, додипломски студии
12:00 AM - 12:00 AM

ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА СЕСИЈАТА АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ 2019 3.7. – 25.8.2019 до 23:59 – електронско пријавување на испити Од 26.8.2019 – казнен рок за пријавување* Термини...

29
август
temak-logo
Испит по македонски јазик како странски јазик (ТЕМАК)
12:00 AM - 12:00 AM

СООПШТЕНИЕ за странските државјани заинтересирани за студирање на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Писмениот дел од тестот за познавање на македонскиот јазик...

20
септември
Logo
Заверка на летен и запишување на зимски семестар за учебната 2019/2020 г.
12:00 AM - 12:00 AM

ЗАВЕРКА НА ЛЕТЕН И ЗАПИШУВАЊЕ НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 г. Електронско бирање предмети iKnow/eIndex: 5.9. – 20.9.2019 Поднесување документи во Студентски прашања...

27
септември
Logo
Меѓународен собир: Италијанистиката во третиот милениум: новите предизвици во јазичните, книжевните и културните истражувања – 60 години изучување италијански јазик на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (27-28 септември 2019 г.)
12:00 AM - 12:00 AM
бул. Гоце Делчев 9а, Скопје, Македонија

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Катедрата за италијански јазик и книжевност во соработка со Амбасадата на Р. Италија во Скопје Имаат особено задоволство да...

01
октомври
Erasmus+Blue_2
КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР за академската 2019/2020 година
12:00 AM - 12:00 AM

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар...

22
август
Logo
„ОТВОРЕН ДЕН 2019“
11:00 AM - 10:00 PM
Плоштад „Македонија“

На 22. VIII 2019 год. (четврток), на градскиот плоштад „Македонија“, во времетраење од 18 до 22 часот ќе се одржи манифестацијата Отворен ден на...

21
јуни
Logo
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ ДИПЛОМИ за завршени студии од прв и втор циклус
12:00 AM - 12:00 AM

Почитувани, Ве известуваме дека на 21 јуни 2019 г. во 12:00 ч. во Големиот амфитеатар на Факултетот ќе се одржи свечено доделување на дипломите на магистрантите...

20
јуни
temak-logo
Резултати од тестот по македонски јазик како странски одржан на 13.06.2019 г.
12:00 AM - 12:00 AM

Резултати од тестот по македонски јазик како странски одржан на 13.06.2019 г. Сертификатите може да се подигнат од 20.6.2019 г. во Канцеларијата за втор...

15
јуни
Logo
КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки на CEEPUS програмата
12:00 AM - 12:00 AM

Централноевропска програма за размена во областа на универзитетските студии (CEEPUS-Central European Exchange Program for University Studies) објавува КОНКУРС за стипендии за студиски престој во...

13
јуни
temak-logo
ИСПИТ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК КАКО СТРАНСКИ ЈАЗИК (ТЕМАК)
12:00 AM - 12:00 AM

СООПШТЕНИЕ за странските државјани заинтересирани за студирање на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Писмениот дел од тестот за познавање на македонскиот јазик...

06
јуни
Logo
Втор циклус – постдипломски студии: испитна сесија
12:00 AM - 12:00 AM

СООПШТЕНИЕ за студентите кои студираат на втор циклус студии според ЕКТС I. ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА ЛЕТНИОТ ИСПИТЕН РОК Пријавувањето на испитите за летниот испитен...

23
мај
erasmus
Гостување на д-р Анте Топчиќ во рамките на програмата Еразмус+
12:00 AM - 12:00 AM

Почитувани, Ве известуваме дека д-р Анте Топчиќ од Универзитетот во Задар, Р. Хрватска, ќе гостува на Катедрата за македонски јазик и јужнословенски јазици во...

23
мај
erasmus
Гостување на д-р Франо Вранчиќ во рамките на програмата Еразмус+
8:00 AM - 12:00 AM

д-р Франо Вранчиќ, доцент по француска книжевност од Универзитетот во Задар, во рамките на програмата за мобилност на наставен кадар Еразмус +, од 21...

21
мај
Logo
Проекција на документарниот филм „Граѓанинот Европа“
12:00 AM - 2:00 PM

Почитувани, МакеДокс и Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св, Кирил и Методиј“ во Скопје со радост ја продолжуваат соработката со мајска проекција на...

17
мај
EPIP_2019
6th International Conference on English Pronunciation: Issues & Practices
12:00 AM - 11:00 PM

6th International Conference on English Pronunciation: Issues & Practices